Ihokarvojen poisto

Ihokarvojen poistot ammattitaidolla sokeri- ja vahatekniikalla pitävät häiritsevät ihokarvat kurissa ja säännöllisesti poistettuna karvankasvu heikkenee ja karvanlaatu muuttuu hennommaksi

Karvanpoistoon tullessa poistettavan karvan tulee olla riittävän pitkää parhaan lopputuloksen saamiseksi. Vähintään 0,5-1cm, pidempikin karva käy. Ihan muutama päivä sheivauksen jälkeen ei siis kannata tulla, yleisesti suosittellaan, että karvankasvusta riippuen n. pari viikkoa karvojen ajelun jälkeen karva alkaa olla riittävän pitkää.

Käytämme materiaalina sitten sokeria tai vahaa, lopputulos on sama - sileä ja karvaton iho. Erona näissä on tietysti materiaali ja poistotekniikka, oikein tehtynä kumpikaan tapa ei pitäisi tuntua toista epämiellyttävämmältä. Sokeri on valmista tahmeaa massaa, joka levitetään ja poistetaan käsin. Vahauksessa käytämme lämminvahaa, joka levitetään iholle joko spaattelilla tai vahapatruunalla.
Karvoja voidaan poistaa koko vartalolta: sääret, reidet, käsivarret, kainalot, bikiniraja, kasvot... Iho pysyy sileänä pitkään ja suosittelemme karvojen poistoväliksi n. 3-5 viikkoa.

Karvanpoistossa karvat poistetaan juurineen, jolloin myös lopputulos on huomattavasti kestävämpi kuin karvojen ajelun jälkeen. Jokainen meistä on erilainen ja myös nämä tuntemukset vaihtelevat, tuntemukset saattavat vaihdella myös hoidettavan alueen mukaan. Mitään suurta kärsimystä karvanpoisto ei kuitenkaan ole, vaikka etenkin ensimmäisillä kerroilla toimenpide saattaa tuntua epämiellyttävältä. Se on kuitenkin vain hetkellinen tunne ja normaalisti iho rauhoittuu nopeasti karvanpoiston jälkeen. Usein säärten alueen karvanpoistossa moni tuntuu olevan jopa yllättynyt, kun "ei se tuntunut juuri miltään". Mutta kuten sanottu, olemme kaikki yksilöitä ja koemme asiat eri tavalla. Suosittelen kokeilemaan! 

Karvanpoistoon ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisemmin, mutta olisi toivottavaa saapua puhtaalla iholla ja karvanpoistopäivänä ei kannata käyttää kosteusvoiteita käsiteltävälle alueelle. Käsiteltävän alueen tulee olla ehjä, emmekä voi käsitellä tulehtunutta tai esimerkiksi auringossa palanutta ihoa. Myöskään Ruoccutan-kuurin aikana karvanpoistoja ei voida tehdä.


Kotihoito.  Karvanpoiston jälkeen ihoa olisi hyvä kuoria ja kosteuttaa säännöllisesti (ei käsittelypäivänä), tämä ehkäisee tehokkaasti sisäänkasvaneita karvoja. Kuiva iho ja kuollut ihosolukko saattavat estää uuden karvan kasvua ihon pinnalle, jolloin karva saattaa alkaa kasvaa sisäänpäin. Tämä saattaa aiheuttaa kutinaa ja punoittavia näppyjä ja erityisesti kuiva iho on altis tälläiselle. Sen vuoksi kotona säännöllinen kuorinta ja kosteutus on tärkeää. Etenkin bikinialueelle tulee toisille herkemmin sisäänkasvaneita karvoja, niiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn on olemassa myös kotihoitotuote intimate folisan, jota saat hankittua meiltä käyntisi yhteydessä. 

Intimate Folisan on erinomainen tuote estämään sisäänkasvaneita karvoja, jota voidaan käyttää niin karvanpoiston, kuin karvojen ajelun jälkeen jälkeen. Se rauhoittaa myös mahdollista ihoärsytystä. Intimate folisania voidaan käyttää bikinirajoihin, kainaloihin ja kasvoalueelle. Miehillä myös rinnan, selän ja niskan alueella. tuotetta käytetään päivittäin kunnes sänki on kasvanut. Tuotetta ei saa käyttää, mikäli olet allerginen tai herkkä salisyylihapolle.